2010. április 12., hétfő

Szürrealizmus

A szürrealizmus a fiatal művészek vágyát fejezte ki, hogy a valóságnál is valóbb dolgokat alkossanak. A szürrealisták kijelentették, hogy éber állapotban nem lehet valódi alkotásokat létrehozni, olyan lelkiállapot után sóvárogtak, amelyben felszínre kerülnek lelkünk mélyebb, tudat alatti rétegei. Szerintem fantasztikusak. Amúgy a legkiemelkedőbb szürrealista festő az Salvador Dali. Ő a kedvencem is közülük.

Íme itt egy Dali kép:
Ez az egyik leghíresebb képe.


Chalk art




"Kréta művészet"

Fantasztikus dolgokra bukkantam rá. Valahol, messzi innen Magyarországtól, a járdára rajzolnak. De nem ám csak kis idétlen firkákat, hanem remekműveket. Néhány ilyen remekmű, annyira élethű, hogy a járókelők, szinte már megilyednek vagy kikerülik. Végülis ez a kép amit felrajzolnak, az csak egy bizonyos szögből látható olyannak amilyen. Egyszer a suliban is csináltunk egy ilyet, csak akkor kockával.

2010. április 10., szombat

Spenótos nudli

Anyám ebédre valami különlegeset készített. Szokása mostanában pikáns, de ehetetlen ételeket főznie. Ma viszont valami nagyon nagyon különlegessel rukkolt elő, aminek a neve: Spenótos nudli.
Tehát elém rakott egy tányér spenótos nudlit. Ezt a fajta ételt úgy kell elképzelni, hogy olyan mint egy sima nudli, csak zöld. Szóval nem volt valami ínycsiklandozó látvány. Anyám addig nyöszörgött hogy ízleljem meg, még be nem vettem egy zöld kukacka alakú nudlit a számba. Vissza taszító látvány volt amikor az a zöld "izé" közeledett a szám felé a villámon. Olyan csúnya volt, hogy már szinte röhögtem. Amúgy magamtól biztos hogy nem ettem volna bele, de hát nem akartam megbántani szegény anyámat. Úgy voltam vele, hogy " egye fenne" egyszer élünk, csak nem fogok meghalni egy nudlitól.
A nudlinak olyan íze volt mint a spenótnak, csak ez sűrűbb volt, és valahogy a formája emlékeztetett egy vegetáriánus állat üledékére. Annyira nem volt rossz, de azért nem ettem meg.
Ez volt a nudlis sztori. Remélem tanultatok belőle. Ne essetek bele ugyanabba a hibába amibe én. Ne egyetek zöld üledék kinézetű nudlit, még akkor se ha vasvillával kergetnek! :D:D xD

Fotó



Kb 2 hónapja rám jött a fotózhatnék, és hát készítettem egy portfóliót barátnőmről.






Bemutatkozás?

Itt ülök a számítógép előtt, és lázasan töröm a fejem mit is írjak. Ez az első blogom, és hát nem nagyon tudom, hogy ilyenkor hogyan illik elkezdeni. Talán a bemutatkozással kezdem az első bejegyzésemet. Szandra a valós nevem, de a barátaim évtizedek óta Szaszának becéznek. Egy művészeti szakközép iskolában végzem a tanulmányaimat. Jelenleg elektronikus grafikai szakon vagyok, amit nagyon imádok. Végülis ez egybefoglalja mind azokat tevékenységeket amik mindigis és nagyon is érdekeltek, tehát az elektronikus grafika egy nagyon tág művészet, amit úgy értek, hogy több művészetet foglal magába. Ezek közül a fotózás, festés, grafikai rajz, photoshop, animációk, mozgóképek, videózás, rajzfilm készítés, montázs... Tehát ezekért rajongok, és talán ezért is gondoltam hogy belekezdek egy blogba.